Voor meer informatie bel: 085 0410 177 of stuur ons een email: [email protected]

U bent nu hier: Home / Onlinewinkel-Webwinkels / Een motor of een auto kiezen?

Een motor of een auto kiezen?

Sharing is caring

Wanneer heb je voor het laatst je auto schoongemaakt (rijden in de regen telt niet mee)? Als het langer geleden is dan je zou willen toegeven, maak je geen zorgen, je bent niet de enige. Het goede nieuws is dat motorfietsen aanzienlijk gemakkelijker schoon te maken zijn dan auto's, om de simpele reden dat er minder schoon te maken is. Dit geldt met name voor mensen die met hun motor voornamelijk op verharde wegen rijden (in tegenstelling tot off-road). Bovendien hoeft u zich geen zorgen te maken over het opruimen van de kofferbak, het opruimen van het dashboardkastje of het schoonmaken onder de stoelen. Motoren zijn leuk. Je raast over de weg, adrenaline pompt, op avontuur. Daarentegen zijn veel auto's gewoon een manier voor hun eigenaren om van punt A naar punt B te komen.

Inruilwaarde

Onderzoek toont aan dat slechts één maand na aankoop van een nieuwe auto, deze al 10% van zijn inruilwaarde heeft verloren. Na een jaar loopt deze afschrijving op tot 20%. Gewoonlijk blijft dit cijfer stijgen met ongeveer 10% per jaar, wat betekent dat de gemiddelde nieuwe auto vijf jaar later ongeveer 60% van zijn oorspronkelijke waarde zal hebben verloren. Deze snelle afschrijving kan jouw portemonnee echt schaden als het tijd is voor wederverkoop. Nieuwe motorfietsen worden over het algemeen langzamer afgeschreven dan nieuwe auto's, wat betekent dat je naar verhouding meer van jouw geld terug kunt krijgen als je jouw fiets verkoopt. Of koop een e-scooter Zaanstad.

Frisse lucht en vrijheid

Stel je voor: zonneschijn, een koel briesje, een open weg en de geur van leer en het buitenleven. Er zijn maar weinig dingen beter dan de frisse lucht en vrijheid die je ervaart tijdens het motorrijden. Het kan even opwindend en bevrijdend zijn. Studies hebben aangetoond dat motorrijden zowel stress kan verminderen als ontspanning kan bevorderen. Een recente studie wees uit dat motorrijden "een positief effect had op het stressniveau, door de hormonale biomarkers met 28 procent te verminderen in vergelijking met de andere gemeten activiteiten"

Parkeren en files

Omdat motorfietsen kleiner zijn dan auto's, passen ze in krappere ruimtes, wat het vinden van een parkeerplaats gemakkelijker kan maken. Motorrijders kunnen niet alleen tijd besparen bij het zoeken naar een park, ze betalen over het algemeen ook minder voor parkeren dan autobezitters. Ben je de dagelijkse files beu, dan is het misschien tijd om te 'upgraden' naar een motor. We hebben toch allemaal wel wat beters te doen dan langzaam vooruit te kruipen in het bumper-aan-bumper verkeer. Nou, motorfietsen lijken de oplossing te zijn.