Voor meer informatie bel: 085 0410 177 of stuur ons een email: [email protected]

U bent nu hier: Home / / Beddenwinkels-Beddenzaak Zaanstad

Beddenwinkels-Beddenzaak Zaanstad

Beddenwinkel Zaandam | DeFabrieksWinkel Zaandam is een unieke stad in Nederland. De Zaanse schans met zijn authentieke houten huizen en molens trekt jaarlijks miljoenen bezoekers uit de hele vvwereld. Je vindt daar bijvoorbeeld ook een replica van de eerste kruidenierswinkel van Albert Heijn. Interessant om te weten is dat de Zaanse Schans voor 1956 niet bestond.

Sharing is caring

Openingstijden

Maandag 09:00 – 17:00
Dinsdag 09:00 – 17:00
Woensdag 09:00 – 17:00
Donderdag 09:00 – 17:00
Vrijdag 09:00 – 17:00
Zaterdag 09:00 – 17:00
Zondag Gesloten

Adres

Straat Weerenweg 8 B
Postcode 1161 AH
Stad Zwanenburg - Amsterdam en heel Zaanstad
Telefoon +31 (0)23 - 5339242
Email [email protected]
Website Beddenwinkels | Beddenzaak Zaanstad
Diensten Matrassen op maat | Polyether matrassen | Support matrassen | Koudschuim matrassen | Pocketveer matrassen | Latex matrassen | Traagschuim matrassen | Topdekmatrassen | Baby & Kleuter matrassen Incontinentie matrassen | Matrassen voor zware mensen | Inclined bed therapy | Accessoires |

Beddenwinkel Zaandam | DeFabrieksWinkel

 

Zaandam is een unieke stad in Nederland. De Zaanse schans met zijn authentieke houten huizen en molens trekt jaarlijks miljoenen bezoekers uit de hele vvwereld. Je vindt daar bijvoorbeeld ook een replica van de eerste kruidenierswinkel van Albert Heijn. Interessant om te weten is dat de Zaanse Schans voor 1956 niet bestond. Alle panden die er staan, zijn monumenten die moesten wijken voor andere doeleinden en naar de Schans zijn gebracht en zorgvuldig zijn gerestaureerd.

Maar Zaandam is natuurlijk niet alleen de Zaanse Schans. Het is een gezellige stad waar veel te doen is. U kunt gaan shoppen in de aan de Rozenhof Passage of aan de Gedempte Gracht. De stad heeft ook veel leuke gelegenheden voor een fijn avondje uit.

Zoekt u juist de rust? Dan kunt u gaan wandelen in een van de parken die Zaandam rijk is. Zaandam is ook niet ver van de Kennemer duinen, een mooi natuurgebied aan zee waar men lekker kan uitwaaien.

 

Wonen in Zaandam

Wie in Zaandam woont, zal zeker een trots gevoel hebben en dat is terecht. Als Zaandammer zult u er voor zorgen dat uw huis op en top is. Aan de buitenkant staat het houtwerk altijd goed in de verf en aan de binnenkant is uw huis sfeervol ingericht. Toch zult u ook vast weleens de kriebels hebben om iets te veranderen in huis. Dat kunnen grote projecten zijn, zoals een verbouwing of aanbouw, maar het kan ook zijn dat u aan nieuw meubilair toe bent. Een nieuwe eethoek of een nieuw bankstel in de woonkamer, of een nieuw bed in de slaapkamer. Wilt u inderdaad een nieuw bed aanschaffen, lees dan verder. Hieronder volgt namelijk beknopte informatie die u wellicht kan helpen bij de keuze van uw bed en matras.

 

Aandachtspunten bij de aanschaf van een bed

Een mens brengt een derde van zijn of haar leven door op bed. Frappant is dat in veel kantooromgevingen zorgvuldig wordt gekeken naar kantoorstoelen, deze moet ergonomisch zijn en zorgvuldig worden ingesteld voor de medewerker. Deze moet hier immers de hele dag goed op kunnen zitten en de werkgever is immers verantwoordelijk voor goede werkomstandigheden in het kader van het arbobeleid. Niet dat dat onbelangrijk is, in tegendeel. Besef echter dat u gedurende uw leven meer tijd in bed doorbrengt dan dat u op die kantoorstoel zit. Uw bed verdient daarom dezelfde, zo niet meer, aandacht bij de aanschaf. Daarbij is het zo dat, net als bij een kantoorstoel, een bed persoonlijk is. Het gaat niet alleen om een goede bodem of een goed matras, het gaat er om dat deze bodem en dit matras bij u passen. Ieder mens heeft een ander postuur en een andere lighouding. Daarbij kunnen ook bepaalde klachten een rol spelen. De verkeerde keuze van een bedbodem of matras kunnen klachten veroorzaken of verergeren. Wilt u een advies op maat? Ga dan naar de beddenwinkel of leverancier van matrassen in Zaandam. Het personeel in deze winkel heeft de kennis om u een passend advies te geven. Om u alvast op weg te helpen, volgt hieronder enige informatie over bedbodems en matrassen. Dit zijn immers de belangrijkste onderdelen van het bed.

 

Matrassen

Het meest bekende matras is wel het pocketvering matras. Dit matras bestaat uit stalen veren, omgeven door een afdekking van latex, traagschuim of koudschuim. Het materiaal van de afdekking bepaalt mede de hardheid van het matras. Voor mensen die wat zwaarder van postuur zijn is over het algemeen een wat harder matras aan te bevelen, maar dit hangt uiteraard ook af van persoonlijke voorkeur. Het pocketvering matras geeft een goede ondersteuning, daar iedere veer onafhankelijk beweegt en de ondersteuning dus wordt geboden waar nodig. Verder ventileert een pocketvering matras goed, dat betekent dat het koel blijft en dat er geen vocht in het matras achterblijft. Wilt u of hebt u een bed met een elektrisch verstelbare bedbodem? Dan is het pocketvering matras meestal minder geschikt, uitzonderingen daargelaten want er zijn wel aangepaste pocketvering matrassen voor elektrisch verstelbare bedden.

Er bestaan diverse matrassen van schuim, het goedkoopste is het polyether matras. Dit matras biedt echter weinig ondersteuning en is derhalve alleen aan te bevelen voor een logeerbed of voor het bed van een licht kind. Daarnaast is de levensduur van een polyether matras niet echt lang.

Het is beter om te kiezen voor een koudschuim matras. Dit type matras heeft wel een lange levensduur en geeft zeer goede ondersteuning. Koudschuim heeft een open celstructuur, wat betekent dat het goed ventileert en vocht opneemt. Daardoor blijft het matras koel. Een koudschuim matras is comfortabel en heeft een lange levensduur.

Dan is er het traagschuim matras, dat ook wel NASA schuim wordt genoemd daar het door ruimtevaartorganisatie NASA is ontwikkeld. Het is een matras dat zich door de lichaamswarmte helemaal vormt naar het lichaam en daarom optimale ondersteuning geeft. De naam “traag”schuim komt doordat het matras even nodig heeft om zich te vormen. Het moet namelijk eerst de warmte van het menselijk lichaam opnemen. Dit matras is ideaal voor mensen met lichaamsklachten, zoals bijvoorbeeld rugpijn of gewrichtsklachten. De slaper ligt helemaal “in het matras” en ondervindt nergens tegendruk of afknelling van de doorbloeding. Het enige negatieve puntje zou kunnen zijn dat het een warm matras is. Mensen die tijdens het slapen veel zweten, vinden deze eigenschap van het matras misschien minder prettig. Wanneer u op een koele kamer slaapt, kan het ook wat langer duren voordat het matras zich heeft aangepast aan uw lichaam.

Een matras van latex is veerkrachtig en biedt een goede ondersteuning. Hoewel het een prettig matras is om op te liggen, heeft het echter een slechte ventilatie en wordt het matras warm. Daarnaast is het niet echt duurzaam. Dit geldt overigens niet voor talalay latex. Deze latex heeft wel een open celstructuur en dus goede ventilatie. In tegenstelling tot gewone latex is dit wel duurzaam.

 

Bedbodems

Naast het matras is de bedbodem een belangrijk factor voor slaapgenot. Ook hier is er uit verschillende opties te kiezen.

De meest bekende is wel de lattenbodem. Dit bed heeft in de breedte gespannen latten, waardoor het ondersteuning kan bieden waar nodig. Er zijn varianten met een dubbele laag latten die verschuifbaar zijn, zo is de ondersteuning nog beter op persoonlijke wensen in te stellen.

Een bedbodem die nog meer op persoonlijke behoefte instelbaar is, is de schotelbodem. Deze bestaat uit allemaal afzonderlijk instelbare schotels. Deze bedbodem is ideaal voor een elektrisch verstelbaar bed. De bodem is ook fijn wanneer twee mensen één bed delen, omdat ieder aan zijn of haar zijde van het bed de schotels op eigen behoefte kan instellen. Daarnaast is er geen gleuf in het midden, die er bij de meeste lattenbodems wel is, omdat die in twee helften opgedeeld zijn.

De boxspring is een bedbodem die bestaat uit een houten kist met veren. Daarop wordt een matras geplaatst. Dit kan elk van de hierboven genoemde matrassen zijn. De boxspring wordt vooral in hotels gebruikt. De boxspring is een erg comfortabele bedbodem maar biedt geen betere of slechtere ondersteuning dan de lattenbodem.

Meestal is de boxspring gestoffeerd en kan deze vrijstaand worden geplaatst, zodat een ledikant niet nodig is.

Als laatste noem ik de vlavrobodem. Dit is een bodem van hardboard met ventilatiegaatjes. Eigenlijk is deze bodem alleen geschikt voor een logeerbed, want de vlavrobodem biedt totaal geen comfort en ventileert nauwelijks. Hoewel deze bodem goedkoop is, is het dus af te raden om hem te gebruiken voor een bed dat iedere nacht beslapen wordt.

 

Advies van de beddenwinkel in Zaandam

Bovenstaande informatie is slechts bedoeld om iets meer inzicht te geven in wat er zoal verkrijgbaar is op het gebied van matrassen en bedbodems. Echter, zoals eerder aangegeven is de keuze van zowel bedbodem als matras afhankelijk van uw postuur en van uw lighouding. Iemand die op de zij slaapt, kan een ander matras nodig hebben dan een rug- of buikslaper. Daarnaast komt dan nog de persoonlijke voorkeur. Want misschien hebt u spierklachten en wilt u een traagschuim matras, maar u hebt het ’s nachts ook snel warm en dan is het juist niet prettig om op een warm matras te liggen. Al met al is het beste advies dat u kunt krijgen dat van uw beddenwinkel in Zaandam. Daar heeft men de expertise om u te helpen een keuze te maken.

 

OnlineCityHub

Zojuist hebt u een informatie tekst gelezen over aandachtspunten bij de aanschaf van een bed. OnlineCityHub is een website waarop winkels in Zaanstad en bedrijven in Zaanstad zich kunnen presenteren. Bent u ondernemer en wilt u uw bedrijf meer naamsbekendheid geven? Dan is de OnlineCityHub wellicht iets voor u. Door informatieve teksten over uw bedrijf en uw producten of diensten te plaatsen op deze website bereikt u meer (potentiële) klanten. Hebt u interesse? Neem dan vrijblijvend contact op.