Voor meer informatie bel: 085 0410 177 of stuur ons een email: [email protected]

U bent nu hier: Home / / Italiaans restaurant in Amsterdam - CinemaParadiso.info

Italiaans restaurant in Amsterdam - CinemaParadiso.info

• Carpaccio di Manzo: dungesneden rundermuis met rucola, truffelsaus en Parmezaanse kaas. • Caprese di Bufala: verse buffelmozzaella met tomaat en basilicum • Bruschetta con Burrata san Daniele e pomodorine: geroosterd Italiaans brood met verse tomaten, mozzarella, knoflook en basilicum. • Gamberi al Forno: gepelde pittige garnalen uit de oven • Spaghetti all Scoglio: spaghetti met zeevruchten

Sharing is caring

Openingstijden

Maandag 18:00–23:00
Dinsdag 18:00–23:00
Woensdag 18:00–23:00
Donderdag 18:00–23:00
Vrijdag 18:00–23:00
Zaterdag 18:00–23:00
Zondag Gesloten

Adres

Straat Westerstraat 186
Postcode 1015 MR
Stad Amsterdam
Telefoon 020-623 7344
SocialMedia
Diensten Antipasti Freddi | Antipasti Caldi | Le Paste | La Carne | Il Pesce | Contorni / Optie bij vlees en visgerechten | Il Dolci | Vini Rossi | Witte Wijnen | |

https://www.zaanstad075.nl/bedrijven/restaurants-eten-drinken/kookboeken/Cucina italiana nel cuore di Amsterdam

Italiaanse keuken in hartje Amsterdam Cinema Paradiso

Loopt u het water al in de mond met deze greep uit het overheerlijke en hoog gewaardeerde menu van het restaurant Cinema Paradiso in Amsterdam? Dan wordt het hoog tijd dat u in dit gezellig stukje Italië in het hart van Amsterdam een keertje uit eten gaat.

De Italiaanse Keuken

Er zullen maar weinig mensen zijn die nog nooit op een of andere manier iets uit de Italiaanse keuken hebben gegeten. Bij veel mensen, en zelfs hele gezinnen, staat pasta in de vorm van spaghetti of macaroni regelmatig op het menu. Dat varieert dan weer tot eenvoudige zelf te maken gerechten tot uitgebreid kokkerellen, waarbij zorgvuldig gebruik gemaakt wordt van alle ingrediënten die deze keuken zo speciaal maakt. Dat wil sowieso zeggen vers, verder kaas, wijn en veel kruiden als knoflook, basilicum en oregano. Heel kenmerkend is het feit dat juist de nauwkeurige verhoudingen van die ingrediënten de rijke variatie biedt van de Italiaanse cuisine of cucina, zoals keuken in het Italiaans genoemd wordt. Zo heeft elke regio wel haar of zijn eigen versie van een bepaald gerecht. In deze categorie behoort ook een ander gerecht dat bij vrijwel iedereen bekend is, de pizza. Ook hier treffen we een enorme variëteit aan, afhankelijk van waarmee men deze deegbodem mee versiert. Er zijn zelfs controversies over wat er wel op een pizza aanwezig mag zijn wat zeker niet, waarbij fruit, zoals ananas, een grote rol speelt. Leuk om te weten is dat de basis van de huidige Italiaanse keuken nog niet zo ver in het verleden ligt in de persoon van Pellegrino Artusi. Zijn boek ‘ De wetenschap in de keuken en de kunst om goed te eten’ had zijn oorsprong in de gedachte dat ook arme mensen goed kunnen eten door het optimale gebruik van een beperkt aantal, maar wel verse, ingrediënten.

Pasta heeft een centrale rol in de Italiaanse keuken

Je kunt er bij het restaurant Cinema Paradiso niet omheen, ook daar is er een rijk aanbod aan diverse pastagerechten. Als u overigens op het menu de term ‘antipasti’ of ‘antipasto’ tegenkomt, dan wil dat niet zeggen dat dit een of andere vreemde tegengestelde vorm van pasta is, maar deze term beslaat het aanbod aan voorgerechten. Het is overigens bijna niet te geloven hoeveel soorten pasta er zijn. Dit deeggerecht komt niet alleen voor in de ons bekende vormen als macaroni, spaghetti, lasagne, ravioli, penne of fettuccine, maar ook in nog ongeveer 700 andere soorten. Het belangrijkste onderscheid wordt echter gemaakt tussen verse en gedroogde pasta. De eerste maak je zelf, de tweede is verkrijgbaar in diverse verpakkingen in de winkel. De sauzen, die de pasta van zijn exclusieve smaak voorzien, zijn dan weer onder te verdelen in die gebaseerd op tomaat en de sauzen die room als belangrijkste ingrediënt hebben. Dit zijn de meest bekende bij de gemiddelde Nederlander, maar, zoals we al eerder beschreven hebben, is de variatie enorm en volledig afhankelijk van de creativiteit van de kok.

Over Cinema Paradiso, Italiaans restaurant in hartje Amsterdam

Als je het over Amsterdam hebt, dan kun je haast niet Amsterdamser zijn dan in de Jordaan en juist daar heeft Cinema Paradiso een eetgelegenheid gecreëerd voor de liefhebber van de echte Italiaanse keuken. Die Italiaanse sfeer probeert Cinema Paradiso niet alleen weer te geven in het smakelijke menu, maar ze probeert de Italiaanse ervaring te versterken door u volledig onder te dompelen is de wereld van Bella Italia. Het restaurant bestaat inmiddels al meer dan 10 jaar en heeft, wederom om het Italiaanse effect te versterken, voor een deel authentiek Italiaans personeel in dienst. Mocht u dan nog twijfelen aan de overheersende ambiance van dit restaurant, de keuken wordt niet gerund door Peter Koksmuts of Henk-Jan Spatel, maar door Gianni Gervasio en zijn zoon Salvatore.

De mogelijkheden van restaurant Cinema Paradiso

Amsterdam is een drukke stad, niet alleen met een groot aantal inwoners, maar ook nog eens met heel veel toerisme. Nu vinden inwoners het wel eens leuk uit eten te gaan, maar bezoekers kunnen eigenlijk niet anders. Cinema Paradiso probeert via een gevarieerd aanbod iedereen de mogelijkheid te bieden alleen, met twee of meer, of in groepen te komen eten.

• Private Dining
Deze optie is niet alleen van toepassing op een intiem diner voor twee, maar men kan ook apart genieten van een overheerlijke Italiaanse maaltijd met je bedrijf of je familie.

• Trouwlocatie Jordaan
Als Italianen willen genieten van een maaltijd, dan doen ze dat bij voorkeur met de hele familie. Deze keuken leent zich daar dan ook prima voor, dus wat is er mooier de trouwdag af te sluiten met een fantastisch Italiaans diner voor familie en genodigden. Wil je hier en daar wat romantische aanpassingen, dan zorgen wij ervoor dat jullie dag er eentje wordt om niet te vergeten.

• Groepsdiner Amsterdam
Zit het in de planning om eens met een flinke groep mensen te gaan eten, dan kun je ook daarvoor bij Cinema Paradiso terecht. We hebben het dan niet over de private dining optie voor 8-24 personen, maar groepen tot 120 hongerige gasten.

• Bedrijfsdiner Amsterdam
Zo eens in de zoveel tijd vindt de baas het leuk om zijn werknemers te trakteren op een heerlijk etentje. Het authentieke Italiaanse eten en de uitstekende ambiance van Cinema Paradiso zorgt ervoor dat de werksfeer er binnen het bedrijf alleen maar op vooruit kan gaan.

Een diner regelen? Heel simpel

Mocht u gebruik willen maken van onze eetgelegenheid, dan raden wij u aan om heel eenvoudig de offerte op onze website, www.cinemaparadiso.info, in te vullen en dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op om de specificaties ervan te regelen.